Elintarviketeollisuus-messut

Arvokkaita kohtaamisia ja uusia innovaatioita Elintarviketeollisuus- ja Logistiikka-messuilla – kävijämäärä kasvoi lähes 20 %

Tiedote  13.09.2024

Elintarviketeollisuus- ja logistiikka-alan ammattilaiset kokoontuivat Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 11.–12.9.2024. Suomen merkittävin logistiikka-alan ja elintarviketeollisuuden messutapahtuma keräsi hallin täyteen tyytyväisiä messuvieraita ja näytteilleasettajia. Samaan aikaan järjestettiin myös EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut, ja neljän tapahtuman kokonaisuudessa vieraili kaikkiaan 9 249 kävijää.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa syvennyttiin elintarviketeollisuuden ja sisälogistiikan ajankohtaisiin aiheisiin kaksipäiväisillä Elintarviketeollisuus- ja Logistiikka-messuilla. Elintarviketeollisuus- ja Logistiikka-messujen rinnalla järjestettiin myös kolmepäiväiset EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut. Neljän tapahtuman ammattimessukokonaisuus keräsi saman katon alle yhteensä 9 249 kävijää ja 323 näytteilleasettajaa. Kävijämäärä kasvoi 18 % vuodesta 2022, jolloin messut järjestettiin edellisen kerran.

”Näytteilleasettajilta ja yhteistyökumppaneilta on tullut paljon hyvää palautetta tämän vuoden messuista. Messujärjestäjänä olemme tietysti tyytyväisiä kävijämäärän hienoon kasvuun – tämän pohjalta on mukava alkaa suunnitella vuoden 2026 tapahtumaa”, kiittelee Tampereen Messujen projektipäällikkö Petrina Palmroth.

Elintarviketeollisuus-messuilla paneuduttiin kestävään elintarviketuotantoon

Elintarviketeollisuus-messuilla puhutti tänä vuonna erityisesti tulevaisuuden älykäs ja kestävä elintarviketuotanto. Tapahtuman pääkumppani Valio näkee Elintarviketeollisuus-messut juuri oikean kokoisena tapahtumana alan ammattilaisten väliselle verkostoitumiselle ja kokemusten jakamiselle.

”Elintarviketeollisuus-messut ovat olleet meille erinomainen paikka tavoittaa alan toimijat. Parhaillaan käynnissä oleva Food 2.0 -hanke on herättänyt messuilla paljon kiinnostusta, ja sen myötä on herännyt hyviä keskusteluja kotimaisen ruokajärjestelmän tulevaisuudesta”, toteaa Valion viestintäpäällikkö Aino Laakso.

Elintarviketeollisuus-messuilla kisailtiin myös Leipomoalan SM-joukkuekilpailussa, jonka voittajajoukkueeksi valittiin jämsäläinen Elonen Oy:n Leipomo.

Logistiikka-messuilla nähtiin ja palkittiin uusia innovaatioita

Logistiikka-messuilla käytiin vilkasta keskustelua logistiikan merkityksestä tuotantoketjussa teknologisten innovaatioiden, kestävyyden ja tuottavuuden näkökulmista. Logistiikka-messujen pääkumppani Konecranes oli tyytyväinen tapahtumaan ja kumppanuuden kautta saatuun näkyvyyteen messuilla.

”Logistiikka-messut ovat tarjonneet arvokkaita kohtaamisia ja keskusteluja asiakkaiden kanssa. Monilla yrityksillä on tarve saada tuotantoa tehostettua ja hiilijalanjälkeä pienennettyä, ja messuilla kiinnostusta ovat herättäneet erityisesti Konecranesin uudet, entistä suuremman kokoluokan täyssähkötrukit”, kertoo Konecranesin tuotepäällikkö Klaus Kaukovalta.

Logistiikka-messut tarjosivat runsaasti ohjelmaa molempien messupäivien ajan. Ohjelmaa järjestivät messuilla logistiikkaverkosto Limowa ry sekä Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry. LOGY jakoi messuilla myös Sisälogistiikan innovaatio -palkinnon, jonka sai tällä kertaa Ammattiopisto Tavastian sisälogistiikan koulutusohjelma.

Elintarviketeollisuus- ja Logistiikka-messut järjestetään seuraavan kerran syyskuussa 2026 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Lisätietoja:

Elintarviketeollisuus-messut: www.elintarviketeollisuus.fi
Logistiikka-messut: www.logistiikkamessut.fi

Yhteystiedot:

Saka Paavolainen
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
p. 041 731 7715
saka.paavolainen@tampereenmessut.fi

Petrina Palmroth
projektipäällikkö
p. 040 184 2327
petrina.palmroth@tampereenmessut.fi


Tampereen Messut luo merkityksellisiä messukohtaamisia tuomalla yhteen ihmiset, ideat ja unohtumattomat elämykset. Rakennamme tapahtumiemme avulla vastuullista ja merkityksellistä kohtaamispaikkaa niin yritysten kuin kuluttajien yhteisöille.